Rasenberg Rieten dak Rietendaken (3)

Rasenberg Rieten dak Rietendaken (2)

Voordelen

  1. Riet geeft als enige dakbedekking geen condens af aan de binnenzijde, waardoor vocht en temperatuurschommelingen worden voorkomen. Derhalve is riet gekend voor zijn uitstekend isolerend vermogen.
  2. Riet geeft een prachtige romantische uitstraling waardoor uw woning een volledig andere indruk weergeeft.
  3. Aan de binnenzijde is er een bijna constante temperatuur; geen vasthoudende hitte in de zomer en geen bevriezing in de winterperiode.
  4. Riet is de meest milieuvriendelijke dakbedekking aldus de beoordeling volgens milieuclassificatie Nibe.
  5. Uw woning krijgt een kapitale opwaardering door het rieten dak.

Levensduur

Een vakkundig aangebracht en goed onderhouden rieten dak heeft een levensduur van minimaal 25 jaar, maar 40 jaar of langer is geen uitzondering. De levensduur van het dak is afhankelijk van de vochtigheidsgraad van het dak. Hoe droger het dak, hoe langer de levensduur. Diverse factoren beïnvloeden de vochtigheidsgraad : oriëntatie van het dak, bomen in de omgeving, helling van het dak en het (preventief) onderhoud.

Kwaliteit van het riet

Alleen zoetwaterriet van eerste kwaliteit mag verwerkt worden. Riet van eerste kwaliteit bestaat uit volwassen rechte, buigzame, harde stengels zonder blad. Het gebruikte riet, de dikte van het rietpakket en de uitvoering behoren op elkaar afgestemd te zijn.