Algonkil is ontwikkeld voor de verwijdering van vuil en groene aanslag en voor het herstellen van de schoonheid van rieten en leien daken. Applicatie van de Algonkil reinigt uw rieten dak en voorkomt nieuwe algen- en mossengroei.
Algen en mossengroei hebben een negatieve invloed op de levensduur van het rieten dak. Een geringe investering in preventief onderhoud betaalt zich terug in de vorm van een relevante levensduurverlenging van het rieten dak.

De applicatie wordt toegepast door het product onder lage druk op het dak te spuiten. Er moet ongeveer 350 tot 450 ml/m2 op het dak worden aangebracht. Algonkil wordt preventief aangebracht en doodt bestaande algen en mossen waardoor het dak gemiddeld droger blijft en schimmels minder kans krijgen zich te ontwikkelen. De kosten van de behandeling worden ruimschoots terugverdiend op toekomstige onderhoudskosten.

Algonkil draagt bij tot een optimale levensduur van het rieten dak. Afhankelijk van de omstandigheden en het onderhoud van het dak, bedraagt de gemiddelde levensduur van een rieten dak 35 tot 50 jaar.

Rasenberg Afwerking Rieten dak Nokafwerking Rietendak (13)

Rasenberg Afwerking Rieten dak Nokafwerking Rietendak (18)

Rasenberg Afwerking Rieten dak Nokafwerking Rietendak (16)

Rasenberg Afwerking Rieten dak Nokafwerking Rietendak (10)